Eg hadde eigentleg sansen for å feire nasjonaldagen i utlandet då eg var ung, men eg merkar eg er veldig nasjonalromantisk for tida. Før syttande mai bestemte eg meg derfor for å informere alle om den store dagen som nærma seg og arrangere is-spising, sidan det jo er den viktigste tradisjonen.

Norge er ganske sære når det kjem til nasjonaldag. Ein heil nasjon kler seg i bunad etter champagne-frukost og tek til gatene for barnetog og vi syng høgt med flagg og vimplar i hendene medan ungar angrep russen for å få tak i dei siste russekorta.

Nokre tradisjonar er vanskeleg å få til i Thailand med éin nordmann, sjølv om det er ei kulturell oppleving verdt å få med seg, så det blei is til du ikkje lenger orka, nysteikte vafler og 17.mai-leikar akkompagnert av russemusikk (som forøvrig er veldig populært, og mange forvekslar det med koreansk).

Vaffelstasjon med brunost og rømme

Når kvelden kom møtte eg for første gong ei jente frå ein thai-norsk familie som har busatt seg i Phuket, berre for å snakke litt norsk og tenke på Norge. Ho kjøpte til og med laks.

https://www.instagram.com/p/BxkOyXWioPL/
Korleis er 17.mai på eit uwc? swipe

Eg prøvde naturligvis å telle is gjennom dagen, men eg gjekk ut av tellinga etter fem.

Gratulerer med dagen!